Скочи на садржај
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Kaleidoskop kulture @Korzo

7. 9. 2023. @ 20:30 - 22:00

Pod vedrim nebom na Bulevaru Mihaila Pupuna, 7. septembra 2023. u 20.30 sati, Novosađani će moći da uživaju u kompozicijama Ginisovog rekordera i jednog od napopularnijih pijanista sveta Petera Bencea i Vojvođanskog simfonijskog orkestra, pod dirigentskom palicom Srboljuba DinićaReditelj Korza je Aleksandar Nikolić, dok je za video dizajn odgovoran Dejan Stojkov.

Peter Bence je svetska klavirska senzacija, kompozitor i muzički producent koji drži Ginisov svetski rekord kao najbrži pijanista. Osvojio je svet svojim klavirskim aranžmanima, sakupio preko 1,2 milijarde video hitova i ogroman broj pregleda na Jutjubu i Fejsbuku u proteklih 5 godina. Ne samo da pravi revoluciju u načinu sviranja klavira, već utiče i na nove generacije pijanista i muzičara koji dolaze. Postigao je senzacionalan uspeh svojim netipičnim i ekspresivnim stilom sviranja rušeći granice između klasične i popularne muzike i pretvarajući klavir u kompletan orkestar. Bence inspiriše i mlađe i starije generacije muzičara i ljubitelji muzike iz svih strana sveta.

Srboljub Dinić je jedan od najpriznatijih svetskih dirigenata našeg doba koji potiče iz porodice sa dugom muzičkom tradicijom. Studirao je klavir i kamernu muziku u Beogradu, a dirigovanje u Bonu i Skoplju. Internacionalnu karijeru započinje 1995. godine. Gostovao je u mnogim operskim kućama širom Evrope i sveta, a tokom karijere sarađivao je sa svetskim uglednim orkestrima i zvezdama svetske operske i koncertne scene, kao što su: Ana Netrebko, Diana Damrau, Agnes Baltza, Silvia dala Benetai brojnim drugim umetnicima sa kojima je održao gala koncerte i operske produkcije u više od 20 zemalja širom sveta. Dobitnik je nagrade ministarstva kulture Republike Srbije za širenje i promovisanje srpske kulture u svetu.

Privremena izmena režima saobraćaja

Radi bezbedne postavke i organizacije događaj, određuje se privremena zabrana odvijanja saobraćaja na Bulevaru Mihajla Pupina, u delu od ulice Žarka Zrenjanina do raskrsnice sa ulicama Pionirskom i Jovana Đorđevića, kao i zabrana parkiranja i odvijanja saobraćaja na režijskoj saobraćajnici na Bulevaru Mihajla Pupina od Pionirske ulice prema ulici Ignjata Pavlasa. Privremena izmena režima saobraćaja važi u periodu od 5. 9. 2023. od 7 časova do 9. 9. 2023. do 18 časova.

Privremena izmena režima saobraćaja uticaće i na izmenu trasa pojedinih autobuskih linija sa brojem 3, 3a, 6, 9, 9a, 60, 61, 62, 63, 64, 69.

 

Details

Date:
7. 9. 2023.
Time:
20:30 - 22:00