Скочи на садржај
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Aprilski koncert

22. 4. 2023. @ 20:00 - 22:00

Naredni koncert Vojvođanskog simfonijskog orkestra, u subotu 22. aprila u Sinagogi.
Solista na najavljenom koncertu će biti violončelista Petar Pejčić – jedan od naših najperspektivnijih umetnika mlađe generacije, koji već uveliko osvaja svetsku muzičku scenu. Petar je bio dobitnik nagrade i najmlađi finalista prestižnog Međunarodnog takmičenja „Kraljica Elizabeta“ u Briselu, 2022. godine. Čuveni svetski violončelista Jan Vogler, opisao ga je kao izvanrednog muzičara „koji uvek svira sa punom posvećenošću i ekspresijom“.
Koncertom će dirigovati Bojan Suđić, u čiju su raskošnu profesionalnu karijeru zabeležene saradnje s najistaknutijim svetskim umetnicima, kao i s preko pedeset orkestara i brojnim horovima širom Evrope i sveta. Stručna kritika definisala je maestra Suđića kao „vodeće dirigentsko ime u srpskoj muzici“.
Na programu su dela Antonjina Dvoržaka i Petra Iljiča Čajkovskog.
Ulaznice za koncert su u prodaji u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 9h do 13h, kao i na dan koncerta, u holu Sinagoge, od 18h do početka programa. On-line rezervacije i uplate na račun, na linku https://ulaznice.muzickaomladina.org/rs/site/index
Cena ulaznice: 1.000 dinara.
Studenti, đaci i penzioneri imaju popust 50%. Ulaznice s popustom se kupuju isključivo lično.

Details

Date:
22. 4. 2023.
Time:
20:00 - 22:00

Organizers

Muzička omladina Novog Sada
Vojvođanski simfonijski orkestar