Скочи на садржај

Mediji

K. Sen-Sans: Karneval životinja

U petak, 15. decembra održan je koncert za najmlađu publiku na kojoj je Kamerni ansambl Vojvođanskog simfonijskog orkestra izveo delo Karneval životinja, francuskog kompozitora Kamija Sen-Sansa. Orkestrom je dirigovao maestro Aleksandar Kojić, dok je ulogu naratora imao Nemanja Mihailović. Pored muzike i priče o životinjama, deca su imala priliku da uz pomoć animacije, koju je za ovu priliku pripremila Kristina Polender dodatno dožive predstavljeno životinjsko carstvo.
Koncert je realizovan u dva termina sa početkom u 12.00 i 13.00 časova u Novosadskoj Sinagogi i ispratila su ga deca uzrasta od 2 do 10 godina.

Letnja turneja Vojvođanskog simfonijskog orkestra

Letnja turneja Vojvođanskog simfonijskog orkestra povodom obeležavanja 10 godina postojanja: 12. avgust – Subotica, 15. avgust – Zrenjanin, 17. avgust – Sremska Mitrovica, 19. avgust – Sombor, 21. avgust – Vršac
Dirigent: Aleksandar Marković Solisti: Dragana Radaković, sopran Ljubica Vraneš, mecosopran Dragoljub Bajić, bas Lana Zorjan, violina. Video by Kulturniautomat

S. Prokofjev – Peća i vuk,
simfonijska bajka za decu

Vojvođanski simfonijski orkestar
Amfiteatar Arhiv Vojvodine, 2. oktobar 2020.
Dirigent: Mikica Jevtić
Narator: Milovan Filipović

Koncert 20.03.2016,

Sinagoga, Novi Sad
Vojvođanski simfonijski orkestar
P. I. Čajkovski – V simfonija
Dirigent: Mikica Jevtić
Solistkinja: Irena Josifoska, violončelo

Februarski koncert Vojvođanskog simfonijskog orkestra

17. februar  2016. / RTV

U nedelju, 21. februara, Vojvođanski simfonijski orkestar nastavlja svoju koncertnu sezonu 2015/16. u Srpskom narodnom pozorištu na maloj sceni „Pera Dobrinović“ sa početkom u 20 časova.

U godini kada ceo muzički svet obeležava 260 godina od rođenja Volfganga Amadeusa Mocarta, simfoničari će svirati u čast ovog velikana.

Tom prilikom će izvesti njegovu Simfoniju br. 25, koja je naročito poznata zbog maestralnog filma Amadeus Miloša Formana, koji je njen prvi stav koristio kao upečatljivu uvodnu muziku, zatim Koncert za hornu i orkestar br. 4, kao i poslednju od tri Mocartove simfonije komponovane u leto 1788. godine – Simfoniju br. 41, poznatiju kao „Jupiter“.

Kao solista predstaviće nam se mladi hornista Nikola Ćirić, inače član Vojvođanskog simfonijskog orkestra i solo hornista Beogradske filharmonije, koji je trenutno na postdiplomskim studijama na Univerzitetu „Mozarteum“ u Salcburgu u klasi profesora Radovana Vlatkovića. Za dirigentskim pultom će biti Džonatan Bret, ugledni engleski dirigent čija izvođenja su poznata po izuzetnoj originalnosti i „pronicljivosti“, ali i retkoj senzibilnosti, povezanim s jasnom i blistavom manuelnom tehnikom.

Novogodišnji Gala koncert

Vojvođanskog simfonijskog orkestra 2013. godine
Srpsko narodno pozoriše, scena „Jovan Đorđević“
Dirigent: Berislav Skenderović

Antonija Benet

Novi Sad bio je domaćin jednoj od najpoznatijih svetskih džez pevačica Antoniji Benet, koja je u nedelju 27. decebra 2015. nastupala u Sinagogi zajedno sa Vojvođanskim simfonijskim orkestrom…

Dvostruki muzički događaj kao prefinjeno predavanje

26. novembar 2015. / dnevnik.rs

Dan posle nedeljnog nastupa u novosadskoj Sinagogi, Vojvođanski simfonijski orkestar predstavio je svoj drugi program u tekućoj sezoni i beogradskoj, prvi put u svojoj petnaest godina dugoj istoriji muzicirajući u glavnom gradu i velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, na najadekvatnijoj koncertnoj sceni u zemlji.

Iako je orkestarska ponuda u prestonici dobra (redovni koncerti Beogradske filharmonije, Simfonijskog orkestra RTS – a, Novog simfonijskog orkestra „Makris“, Umetničkog ansambla MO „Stanislav Binički“), poriv i ambicija mladih vojvođanskih simfoničara da se pokažu i u Beogradu vredna je pohvale i truda, pa je prava šteta što njihovo klasično osmišljeno veče (uvertira,instrumentalni koncert i simfonija ) s izborom poznatih romantičarskih kompozicija Jana Sibelijusa i Johanesa Bramsa, a posebno mogućnost da se čuje i podrži na početku obećavajuće karijere i 24 – godišnji solista Robert Lakatoš, nisu zavredili više interesovanja…

Novogodišnji Gala koncert 2013. godine

Srpsko narodno pozorište, scena „Jovan Đorđević“
Dirigent: Berislav Skenderović