Скочи на садржај

Mocartu u čast – 230 godina od smrti kompozitora

Vojvođanski simfonijski orkestar će u petak, 23. aprila u Sinagogi sa početkom u 19:00 časova, nastupiti sa Radovanom Vlatkovićem, jednim od najvećih hornista svih vremena, koji će se novosadskoj publici predstaviti sa Koncertom za hornu i orkestar br. 3 V. A. Mocarta. O Vlatkovićevoj impresivnoj karijeri svedoči činjenica da je od 2014. godine počasni član Kraljevske muzičke akademije, a tu čast ima svega 300 muzičara iz celog sveta.
Pod dirigentskom palicom Maestra Srboljuba Dinića, orkestar će još izvesti Mocartovu Uvertiru za operu „Don Đovani“ i Simfoniju br. 41, poznatu pod nazivom „Jupiter“. Na taj način će biti zaokružen koncert pod nazivom Mocartu u čast – 230 godina od smrti kompozitora.
Maestro Dinić je aktuelni generalni muzički direktor Orkestra i Teatra u Braunšvajgu i doskora šef-dirigent i umetnički direktor Orkestra Pozorišta lepih umetnosti u Meksiko Sitiju. Nastupao je sa mnogim uglednim orkestrima širom sveta, kao što su Minhenski simfoničari, državni orkestri Štutgarta i Braunšvajga, simfonijski orkestri Nirnberga, Berna, Bazela, Veronski orkestar i Orkestar iz Valensije, a sa Vojvođanskim simfonijskim orkestrom će sarađivati po drugi put.
Prodaja ulaznica za koncert:
Lično: u Muzičkoj omladini Novog Sada – Katolička porta 2, radnim danima od 9h do 13h i dva sata pred početak koncerta, do početka programa, u holu Sinagoge.
On-line: http://online.muzickaomladina.org/karte//#/login
*Na navedenom linku odaberite opciju rezerviši i izaberite mesta. U roku od 3 dana potrebno je da kupite karte, prema uputstvima koja će vam stići e-mailom.
Cena ulaznice: 1.000,00 dinara.
Studenti, đaci i penzioneri imaju popust 50%