Скочи на садржај

12 DUVAČA + KONTRABAS

Prilagođavajući se trenutnoj epidemiološkoj situaciji, Vojvođanski simfonijski orkestar nastavlja koncertnu sezonu realizujući koncerte kamerne atmosfere. Nakon martovskog nastupa pred publikom, koji je bio rezervisan za predstavljanje gudačkog dela orkestra, u petak, 9. aprila u Sinagogi sa početkom u 19:00 časova, nastupiće 12 duvača i jedan kontrabas. Na programu će se naći čuvena Serenada u Be-duru, K. 361, poznata pod nazivom „Gran partita“ V. A. Mocarta. Veličinom opsega, funkcijom i intenzitetom izraza, ovo delo zauzima jedinstveno mesto u Mocartovom opusu, ostajući tako i jedno od najomiljenijih kompozitorovih ostvarenja, ali i jedno od najvećih remek-dela za duvačke instrumente. Biće to početak obeležavanja 230 godina od smrti ovog muzičkog genija, čija muzika će biti na repertoaru Vojvođanskog simfonijskog orkestra i u nastavku koncertne sezone.

Umetnički rukovodilac projekta će biti naš renomirani klarinetista Aleksandar Tasić, koji beleži brojne nastupe širom Evrope i Rusije, u svim značajnijim koncertnim salama sveta, pod palicom slavnih dirigenata kao što su Džejms Livajn, Zubin Mehta, Valerij Gergijev i drugi.

Broj mesta je ograničen i zato na vreme obezbedite karte!

 

Sviraju:

Sanja Romić i Veronika Antunović Marić – oboe

Aleksandar Tasić, Katarina Marjanov, Saša Milosavljević, Vasa Vučković – klarineti

Nemanja Mihailović i Dušan Petrović – fagoti

Nikola Ćirić, Nenad Vasić, Nikola Kovačević, Milan Stojanović – horne

Ivica Marušević – kontrabas

 

Rezervacije i prodaja ulaznica za koncert isključivo on-line:

http://online.muzickaomladina.org/karte//#/login

Na navedenom linku odaberite opciju rezerviši i izaberite mesta. U roku od 3 dana potrebno je da kupite karte, prema uputstvima koja će vam stići e-mailom.

Cena ulaznice: 1.000,00 dinara.

Studenti, đaci i penzioneri imaju popust 50% i karte mogu kupiti lično, od ponedeljka 5. aprila – u Muzičkoj omladini Novog Sada – Katolička porta 2, od 9h do 13h.