Скочи на садржај

Novembarski koncert Vojvođanskog simfonijskog orkestra

U petak, 16. novembra, Vojvođanski simfonijski orkestar nastavlja svoju koncertnu sezonu 2018/19. u Sinagogi sa početkom u 20 časova. Kao solistkinja će nastupiti jedna od naših najuglednijih flautistkinja svoje generacije Laura Levai Aksin, koja će se predstaviti sa romantičarskim Koncertom za flautu i orkestar u D-duru, Karla Rajnekea.
U prvom delu programa Vojvođanski simfonijski orkestar će izvesti Uvertiru iz opere „Sinjor Bruskino“, jedno od najboljih muzičko-scenskih ostvarenja Đoakina Rosinija.
Drugi deo koncerta je rezervisan za Svitu „Karmen“, muziku pisana za udaraljke i gudačke instrumente koju je Rodion Ščedrin napisao za svoju suprugu balerinu, a transkripcija je dobro poznate opere „Karmen“ Žorža Bizea.
Za dirigentskim pultom, četvrti put uz Vojvođanski simfonijski orkestar biće Mikica Jevtić, stalni dirigent Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.
*Prodaja ulaznica po ceni 300,00 dinara u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/II) svakog radnog dana od 8 do 14 časova, kao i dva sata pre početka koncerta na mestu događanja.