Скочи на садржај

Gostovanje Vojvođanskog simfonijskog orkestra u Temišvaru

Vojvođanski simfonijski orkestar će se 10. maja predstaviti u Temišvaru u okviru obeležavanja 70 godina od osnivanja Temišvarske filharmonije „Banatul“.
Pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića, sa simfoničarim će nastupiti mlada i prespektivna violončelistkinja Alina Holender.
Vojvođanski simfonijski orkestar će temišvarsku publiku upoznati sa delom naše savremene kompozitorke Smiljane Vlajić – „Opus Alchemicum“, dok će drugi deo programa posvetiti P.I. Čajkovskom kada će izvesti Varijacije na rokoko temu za violončelo i orkestar i Simfoniju br. 4, koja se smatra prvim zrelim simfonijskim delom ovog kompozitora.
Poziv iz Temišvarske filharmonije „Banatul“ za Vojvođanski simfonijski orkestar predstavlja izuzetnu čast kao i priliku za međunarodnu promociju našeg orkestra i naše zemlje. Od svog osnivanja (2011) Vojvođanski simfonijski orkestar beleži dva međunarodna nastupa na prestižnim festivalima umetničke muzike u R. Hrvatskoj – „60. Splitsko ljeto“ i „65. Dubrovačke ljetnje igre“, 2014. godine.

http://www.filarmonicabanatul.ro/component/eventlist/details/559-Concert%20simfonic