Скочи на садржај

Majstorski kurs za trombon

Đerđ Đivičan, mađarski trombonista i pedagog će u okviru svog gostovanja u Novom Sadu, gde sa Vojvođanskim simfonijskim orkestrom izvodi „Koncert za trombon i orkestar br. 2“ Rudolfa Bručija, održati i majstorski kurs.
Kurs će se odžati 28. i 29. marta, u prostorijama Srpkog narodnog pozorišta, orkestarska sala za probe, od 15.00 do 20.00 sati.

Đerđ Đivičan
Rođen je u Oroshazi u Mađarskoj. Studirao je u klasi profesora Ištvana Šimona na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Segedinu (Mađarska). Od 2001. do 2003. godine studirao na Univerzitetu za muziku u Frajburgu (Nemačka) kod profesora Branimira Slokara. Između 2003. i 2005. godine je studirao u solističkoj klasi na Univerzitetu umetnosti u Bernu (Švajcarska). Osvajao je nagrade na mnogim takmičenjima među kojima je i 1. mesto na Nacionalnom takmičenju Mađarske, a 2003. godine je osvojio 1. nagradu na Međunarodnom takmičenju u Porciji (Italija). Solista je Simfonijski orkestra Berlinskog radija od 2002. do 2004. godine. Od 2013. godine je solo trombonista Katarske filharmojije Član je Slokar kvarteta trombona i jedan od osnivača ansambla „Genesis Brass“. Sa ovim ansamblima ima intenzivne muzičke aktivnosti i ostvario je mnoga CD izdanja. 2009. godine je sa svojim studentima osnovao Segedinski ansambl trombona. Od 2005. godine je profesor na Univerzitetu u Segedinu. Držao je majstorske kurseve u Nemačkoj, Italiji, Japanu, Brazilu, Južnoj Koreji i Holandiji.