Skoči na sadržaj
Loading događaji

« Svi događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Muzikom kroz četiri godišnja doba

12. 3. 2021. @ 20:00 - 21:30

U petak, 12. marta, sa početkom u 19:00 časova, gudači Vojvođanskog simfonijskog orkestra će svirati u Sinagogi. Publika će imati priliku da čuje izuzetno popularan i široko omiljeni ciklus od četiri violinska koncerta, popularan pod nazivom Četiri godišnja doba. Verovatno da ne postoji osoba koja nekada nije čula barem jedno od Vivaldijevih godišnja doba: Proleće, Leto, Jesen ili Zimu, koja dočaravaju vedre prolećne večeri, letnje podne, olujno jesenje nebo i snežnu oluju.
Muzičko veče će programski biti zaokruženo kompozicijom Četiri godišnja doba iz Buenos Ajresa A. Pjacole, u aranžmanu za violinu i gudački orkestar ruskog kompozitora L. Desjatnikova, koji od ovih „argentinskih tanga nueva“ pravi očigledniju vezu sa Vivaldijevim Godišnjim dobima. Biće to i način da obeležimo 100 godina od rođenja Astora Pjacole, jednog od nauticajnijih argentinskih kompozitora i izvođača na bandoneonu.
Da umetnički doživljaj bude na najvišem nivo, ulogu soliste i umetničkog rukovodioca zauzeće Gordan Nikolić, violinista svetskog renomea, koji iza sebe ima dvadesetogodišnju karijeru koncertmajstora u Londonskom simfonijskom orkestru.
Prodaja ulaznica po ceni od 1000 i 500 dinara za studente i penzionere u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/II) vrši se svakog radnog dana od 8 do 14 časova, kao i dva sata pre početka koncerta na mestu događanja. Online: http://online.muzickaomladina.org/karte//#/events

Detalji

Datum:
12. 3. 2021.
Vreme:
20:00 - 21:30
Kategorija:

Organizator

Vojvođanski simfonijski orkestar
Phone:
021 66 22 731
Email:
vsimfonic@gmail.com
Pogledajte Organizator Veb Stranicu

Mesto

Sinagoga
Novi Sad, + Google Map